Študentske poslastice: Panini

O, študent! Lačen in len? Sit enih in istih jedi? Brez panike, Kliše se je vrgel v kuho in pripravo hitrih, preprostih študentskih receptov s sestavinami, ki so prijazne študentski denarnici. Pripravi kuhalnico in ukroti lakoto!

Panini

Potrebujemo:

  • 1/3 bagete, prerezane na pol po dolžini
  • suho mozzarello*, narezano na tanke rezine
  • sušen paradižnik, nasekljan
  • pesto
  • rukolo

* Suha mozzarella je v obliki štručke in kot pravi ime, ni v slanici. 

Bageto namažemo s pestom, nanj položimo mozzarello in sušen paradižnik. Popečemo v obtoženem toasterju dokler se sir ne stopi. Za obtežitev uporabimo večji lonec. Ko je sir stopljen in kruh zlato-rjave barve, panini odstranimo iz toasterja in mu dodamo rukolo. Pa dober tek!

Ali si vedel:
-Panini sendvič se je prvič pojavil v Ameriki leta 1965. Njegov predhodnik pa se je pojavil v italijanski kuharski knjigi iz 16. stoletja pod imenom paninoteche. Vir: Wikipedija
– Thomas Edison je zaslužen kot prvi izumitelj kontaktnega žara oziroma toasterja. Več o tem tukaj.

Avtorica: Erika Horvat
Fotografija: Erika Horvat