Kreativnost online

Kaj lahko storiš, ko ne moreš nikamor in si želiš še vedno kreativno izražati, ob enem pa s svojimi izdelki osrečiti druge? Prijaviš se na kreativno delavnico seveda!

Klišejevci smo 14. decembra izvedli delavnico izdelovanja prazničnih voščilnic, preko platforme Zoom saj smo v letošnjem letu še posebej spoznali kako pomembne so majhne pozornosti – lepe misli, topli pogledi, spodbude, izkazovanje ljubezni. In ker smo se morali odreči objemom, dotikom in druženjem je še bolj pomembno, da svojo hvaležnost, medsebojno povezanost in ljubezen izkažemo na druge načine. Eden od mnogih načinov je doma izdelano voščilo. 

Vsi zainteresirani so se nam prijavili preko Google obrazca, kjer so nam zaupali svoj domač naslov, na katerega smo jim poslali paketek materiala za ustvarjanje.

V paketek smo strpali le stvari ki smo jih lahko našli v naši pisarni – od papirja, do raznih kreativnih materialov iz prejšnjih akcij ter kakšen kos netipičnega materiala – stari letaki, publikacije, plakati saj smo se držali načela recikliranja in ponovne uporabe (upcycling) in s tem zmanjšali količino odpadnega materiala na klubu.

Na Zoom srečanju smo se neizmerno zabavali, delili svoje ideje ter skupaj ustvarjali ob zvokih praznične glasbe in čeprav smo se imeli zelo lepo upamo, da bomo lahko kmalu spet izvajali program in ustvarjanja v našem klubskem prostoru.

Delavnica je del aktivnosti projekta Litijski inkubator za skupnost in trajnost #LIST, katerega financira Ministrstvo za javno upravo.