Klišejeva dobrodelna štrikalnica

V letu 2021 Klišejeva štrikalnica kar z domačega kavča!? Drži. In to še ni vse, poleg tega je letošnja štrikalnica povsem brezplačna in še dobrodelna.

Kako sodeluješ? Na sledeči povezavi, https://forms.gle/G8LvxzALGgaQo3uJ9, lahko naročiš svoj paket: NAREDI SAM, ki vsebuje second hand volno, pletilke, zraven pa prejmeš še QR kodo s katero dostopaš do video tutorialov.

To je to. Potem pa veselo pleteš in če želiš, lahko izdelek vrneš na dobrodelno licitacijo. To smo poimenovali kar dobrodelni maraton v pletenju volnenih izdelkov. V ta namen smo v projekt povabili Dom Tisje in Društvo Univerza za tretjo življenjsko obdobje Litija ter Šmartno. Zakaj njih? Preprosto zato, ker so zakladnica neprecenljivih ročnih spretnosti in želimo si, da to znanje v čim večji meri osvojimo tudi mlajše generacije. Hkrati želimo poskrbeti za rdečo nit projekta, ki je medgeneracijsko povezovanje in predajanje znanja o ročnih spretnostih na mlajše. Letos želimo dati večji poudarek na trajnostni razvoj, zato bodo izdelki v večini pleteni s second hand volno, ki jo bo priskrbela Stara šola Litija.

Ko bodo izdelki končani, bodo romali na licitacijo. Na Klišejevi uradni facebook strani, pod rubriko licitacije, bodo objavljeni vsi izdelki, ki bodo do konca januarja prispeli na sedež kluba. Če boš želel, bo med njimi tudi tvoj izdelek. Vendar le pohiti s prijavo paketa.Vsa zbrana sredstva bodo namenjena stanovalcem, ki si težko plačujejo oskrbo v domu Tisje.

Naroči si svoj naredi sam paket tukaj Skupaj zmoremo več, hvala, ker pleteš z nami to čudovito zgodbo.

Letos v sodelovanju s čudovitimi in srčnimi pletilkami iz Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija in Šmartno, Društva upokojencev Litija, Sveta za medgeneracijsko sodelovanje Občine Litija in seveda našimi učiteljicami iz Doma Tisje.

Delavnica je del aktivnosti projekta Litijski inkubator za skupnost in trajnost #LIST, katerega financira Ministrstvo za javno upravo.