KlišAID – skoči na Kliše po moč

V začetku meseca septembra smo začeli z enoletnim projektom KlišAID – skoči na Kliše po moč, v okviru katerega ti nudimo brezplačne posvete s svetovalko Heleno Ditar, spec. psihoterapije. Individualna svetovanja bodo potekala ob četrtkih (ura po dogovoru), posamezen pogovor oziroma svetovanje traja 60 minut in je zaupne narave.

Zakaj bi izkoristil/a priložnost psihoterapije?

  • nudi pogovor s strokovnjakom s področja človeške psihologije,
  • pristop pomoči je sistematičen in zato nudi posamezniku, da postopoma razume svoje vedenjske vzorce,
  • Če nimaš nikogar v svoji bližini, ki bi mu zaupal ali pa bi le želel pogovor s strokovnjakom.
  • storitev v okviru Klišeja je zastonj in takoj dostopna (psihoterapija je v Sloveniji pogosto samoplačniška).

Kako deluje prijava?

S tvojo prijavo na klise.aid@gmail.com, se bo aktivirala naša strokovna mladinska sodelavka Erika, ki bo tvojo prijavo in podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in z njegovimi določili ter z načelom zaupnosti. Erika ti bo poslala informacije o prostih terminih, katerega si boš potem izbral/a sam/a, ona pa ti bo termin potrdila.

Kako izgleda izvedba?

Ob četrtkih je v klubskih prostorih Klišeja, rezervirana sejna soba za projekt KlišAID kar pomeni, da je vstop udeležencem poleg glavnega vhoda možen tudi skozi zadnji vhod (s peščenega parkirišča), za zagotavljanje anonimnosti*. Vrata, ki ločijo sejno sobo ter pisarno Klišeja (ki je dostopna preko vhoda na Valvazorjevem trgu) so v času posvetov zaklenjena, ključ pa je na notranji strani vrat sejne sobe kar zagotovi, da v času posvetov ne bo motenj.

Kaj moraš vedeti pred prvim posvetom?

  • V duhu zaupnosti in splošnih informacij srečanj s svetovalko boste udeleženci podpisali dogovor, na podlagi katerega vam nudimo brezplačne posvete.
  • V kolikor bi na posvet prišel/prišla pod vplivom alkohola, drog ali ne predpisanih zdravil, te imamo pravico zavrniti in ti za neopravljeno srečanje zaračunati polno vrednost terapije (40 €).
  • V izjemnih primerih, v kolikor ne moreš priti na posvet, svojo odsotnost sporoči na klise.aid@gmail.com, vsaj 48 ur pred srečanjem, z izjemo urgentnih okoliščin (višja sila). 

Dodatne informacije

Na posvete se lahko prijavite prav vsi, ne glede na starost in kraj prebivanja in temo posveta. Prijavite se lahko tudi če potrebujete le pogovor.

Projekt KlišeAID je financiran s strani razpisa Evropska Solidarnostna Enota, zavoda za razvoj mobilnosti mladih Movit.