KlišAID delavnica – opolnomočenje mladinskih delavcev

V okviru KlišAID projekta, poleg nudenja brezplačnih psihosocialnih posvetov, načrtujemo 1 delavnico mesečno, na temo mentalnega zdravja, njegovega izboljšanja in detabuiziranja teme. Tako smo se v četrtek, 23.9., v večernih urah, srečali v klubskih prostorih, na prvi delavnici v sklopu projekta – Opolnomočenje mladinskih delavcev za soočanje s tematikami duševnega zdravja, ki jo je vodila Helena Ditar, spec. pshihologije.

V okviru delavnice smo izvedeli kaj pravzaprav je duševno zdravje, razliko med duševno in osebnostno motnjo ter kako priskočiti na pomoč osebam, s specifičnimi motnjami. Poglobili smo se v temo varnega prostora, tako od sobe v kateri se nahajamo, neverbalne in verbalne komunikacije, ki je pomembna za vzpostavitev varnega prostora, aktivnega poslušanja do vodenja razovora z uporabnikom oziroma uporabnico. Spoznali smo kaj so čustva in občutki in kako dajati rešitve, za konec pa še izvedeli pozicije dajanja nasvetov iz ego stanj.

Spremljajte naš Facebook profil za informacije o vseh nadaljnih aktivnostnih projekta KlišAID https://www.facebook.com/klise.klub/

Projekt KlišeAID je financiran s strani razpisa Evropska Solidarnostna Enota, zavoda za razvoj mobilnosti mladih Movit.