Nadejamo se novih filmskih doživetij

Kljub koronskemu premoru se litijski kino vrača v vsej svoji pestrosti – in ne le to, postal bo pomembna stalnica litijske kulturne ponudbe.

Kino v Litiji je v sezoni 2019/2020 razveseljeval vse generacije. Foto: Anže Malis.

Dolgo se že nismo javili z novicami o litijskem kinu. Temu je bila vzrok seveda korona, ki je povzročala tako manjše kot popolne zapore kulturne dejavnosti. Kar pa ne pomeni, da z ekipo nismo vrteli kolesja in poskusili napeti moči, da filmski trak ponovno steče.

Kratek met nazaj

O kinu je Litija sanjala že dolgo, Klišejevci pa smo zbrali pogum in začeli iskati partnerje, da bi projekt tudi uresničili – že po otvoritveni kinosoboti septembra 2019 pa se je izkazalo, da je bilo združevanje moči z ZKMŠ Litija (Kulturni center Litija in MC Litija), Občino Litija in izvajalcem Moj kino dobra poteza. V uspešno sezono pa je predhodno zarezala korona, a smo vseeno zrealizirali še en filmski dogodek na prostem.

Litijski kino je postal del redne kulturne ponudbe

Posejali smo torej idejo, jo vzgojili v sadiko, sedaj pa sadimo v plodovito zemljo – uresničila se nam je velika želja, saj je Občina Litija odobrila, da se kino vpelje v redno dejavnost Kulturnega centra Litija.

Kaj to pomeni? To pomeni, da izvedba ni prepuščena negotovemu financiranju, pač pa je del redne dejavnosti, ki jo prevzema akter, ki ima za to najbolj ustrezno infrastrukturo – Kulturni center Litija in financer Občina Litija.

Projektu bomo še vedno pomagali idejni očetje/mame Klišejevci, prostovoljci iz MC Litija in drugi filmoljubi, ki bomo skupaj z ZKMŠ-jem poskrbeli, da tudi Litija ostane na filmskem kulturnem zemljevidu. 

Ponovna filmska akcija že 1. oktobra 2021!

Odslej boste filmski zgodbi sledili na naslednjih kanalih: 

Spletni strani:  https://www.kclitija.si/ in www.mclitija.si.

Facebook strani: Kulturni center Litija in Mladinski center Litija.