Vikend znanja, zabave in iskanja idej

V zadnjih dneh pred oktobrskim začetkom študentskega izobraževanja je KLIŠE organiziral motivacijski vikend za aktiviste. Vikend je za aktiviste izrednega pomena, saj pomaga pri prenosu znanja o delovanju študentskih klubov s starejših, bolj izkušenih članov, na mlajše.


Projekt se je pričel v petek, 24. 9. 2021, z avtobusnim prevozom v Črni Vrh nad Idrijo. Izobraževalne delavnice so se začele v soboto že v jutranjih urah, ko smo se najprej s pomočjo športa prebudili, nato pa pod mentorstvom Zale Zupan izvedli interaktivno izobraževanje dijakov o organizaciji študentskega dela ter delovanju študentske organizacije Slovenije, starejši aktivisti pa so odkrivali svoj potencial za delo v skupinah preko metode karierna sidra. Po odmoru za kosilo je bila izvedena aktivnost za iskanje novih projektnih idej. Najprej smo s pomočjo predsednice Danijele Sitar zapustili prostor udobja, da bi dobili kar največ idej, ki so »outside of the box«. Po uvodu smo se razdelili v manjše skupine, kjer smo do večerje samostojno premišljevali o možnih novih projektih, prostorih ter temah, pomembnih za mlade. Delo je bilo uspešno, saj smo dobili kar dve izvedljivi ideji za nove projekte. S koncem dneva je naš vikend tudi prišel k koncu, saj je bila nedelja namenjena le še pospravljanju ter pripravi na odhod v opoldanskih urah.

Na vikendu sem se naučil veliko novih stvari in se tudi zabaval, zato menim, da so takšne dejavnosti izrednega pomena za delovanje študentskih klubov.
Lovro Klinc, član dijaške sekcije; fotografije: Anže Malis