Študentske poslastice: Sendvič z omleto

Potrebujemo:

  • žemlje, kajzerice ali bageto
  • 2 jajci, stepeni
  • 1 manjšo čebulo, sesekljano
  • šop peteršilja, sesekljan
  • sol

Čebulo na nizki temperaturi z malo olja pražimo dokler ne postekleni in se zmehča. Rahlo solimo. Pazimo, da ne karamelizira torej da postane zlato-rjave barve saj ima tako premočan okus za omleto. Dodamo jajca, sol, peteršilj ter v ponvi premešamo. Ponev pokrijemo ter na nizki temperaturi pečemo, dokler se jajca ne zakrknejo. 
Še vročo omleto razrežemo in postrežemo v senviču. Omleto lahko spravimo v neprodušni posodi v hladilniku saj je prav tako dobra tudi naslednji dan.
Pa dober tek!

 Ali ste vedeli?

  • Za omlete velja, da izvirajo iz antične Perzije. Vir: Wikipedija
  • Francoska beseda omleta je prišla v uporabo sredi 16. stoletja Vir: Wikipedija

Avtorica in fotografija: Erika Horvat