Potrebujemo:
- žemlje, kajzerice ali bageto
- 2 jajci, stepeni
- 1 manjšo čebulo, sesekljano
- šop peteršilja, sesekljan
- sol
Čebulo na nizki temperaturi z malo olja pražimo dokler ne postekleni in se zmehča. Rahlo solimo. Pazimo, da ne karamelizira torej da postane zlato-rjave barve saj ima tako premočan okus za omleto. Dodamo jajca, sol, peteršilj ter v ponvi premešamo. Ponev pokrijemo ter na nizki temperaturi pečemo, dokler se jajca ne zakrknejo.
Še vročo omleto razrežemo in postrežemo v senviču. Omleto lahko spravimo v neprodušni posodi v hladilniku saj je prav tako dobra tudi naslednji dan.
Pa dober tek!
Ali ste vedeli?
- Za omlete velja, da izvirajo iz antične Perzije. Vir: Wikipedija
- Francoska beseda omleta je prišla v uporabo sredi 16. stoletja Vir: Wikipedija
Avtorica in fotografija: Erika Horvat