Potrebujemo:
- 1 navaden jogurt
- 2 jogurtova lončka moke
- 2 jajci
- 2 žlici sladkorja
- 1/2 pecilnega praška
- žlička ruma
- malo naribane lupine limone
Z mešalnikom zmešamo sladkor in jajci. Dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. Maso zajamemo z malo žličko in jo potopimo v vroče olje. Tako se masa sama zvrne iz žličke. Cvremo 3 do 5 minut oziroma do zlato-rjave barve. Miške se v vročem olju, ko so na eni strani že zapečene, same obrnejo in pokažejo zapečeni del.
Namig: Temperaturo olja preverimo tako da ročaj lesene kuhalnice potopimo v olje. Če se ob kuhalnici naredijo mehurčki je olje dovolj segreto. Dober tek!
Ali ste vedeli?
Kvašene miške, uštipci, frittelle ali fritole so beneški krofi, ki jih strežejo samo v času karnevala. Njihov izvor je mogoče izslediti v leto 600. Vir:Wikipedija
Avtorica in slika: Erika Horvat