Študentske poslastice: Jogurtove miške

Potrebujemo:

  • 1 navaden jogurt
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 2 jajci
  • 2 žlici sladkorja
  • 1/2 pecilnega praška
  • žlička ruma
  • malo naribane lupine limone

Z mešalnikom zmešamo sladkor in jajci. Dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. Maso zajamemo z malo žličko in jo potopimo v vroče olje. Tako se masa sama zvrne iz žličke. Cvremo 3 do 5 minut oziroma do zlato-rjave barve. Miške se v vročem olju, ko so na eni strani že zapečene, same obrnejo in pokažejo zapečeni del.
Namig: Temperaturo olja preverimo tako da ročaj lesene kuhalnice potopimo v olje. Če se ob kuhalnici naredijo mehurčki je olje dovolj segreto. Dober tek!

 Ali ste vedeli?
Kvašene miške, uštipci, frittelle ali fritole so beneški krofi, ki jih strežejo samo v času karnevala. Njihov izvor je mogoče izslediti v leto 600. Vir:Wikipedija

Avtorica in slika: Erika Horvat