Študentske poslastice: Mehiška lazanja

Potrebujemo:

  • 1 mala pločevinka rdečega fižola, odcejenega
  • 1 mala pločevinka koruze, odcejene
  • 1 majhna rdeča paprika, nasekljana
  • za palec velik kos zelenega dela pora, nasekljan
  • 1 majhen kozarec Natureta omake z zelenjavo
  • koruzne tortilje
  • 50 g sira cheddar, naribanega
  • po želji: sesekljan jalapeno 

Priloge:
– kisla smetana (obvezno)
– po želji: načo sir

Vse sestavine v večji posodi zmešamo skupaj. V posodi, ki je primerna za uporabo v pečici sestavimo lazanjo. Začnemo s plastjo omake, nato izmenično nalagamo tortilje in omako dokler ne napolnimo posode do približno 1 cm pod robom. Zgornja plast naj bo tortilja, posuta s sirom.
Pečemo v pečici na 150°C, da se sestavine pogrejejo in da se sir zlato-rjavo zapeče. Po tem, ko odstranimo iz pečice pustimo stati 5 minut šele nato razrežemo in postrežemo. Le tako lazanja ohrani strukturo. Postrežemo s kislo smetano in po želji z načo sirom.
Pa dober tek!

Ali ste vedeli?
Fuzijska kuhinja je hkrati ena najnovejših in najstarejših trendov v kuhanju. Nekaj nasvetov kako dosežemo fuzijo v kuhinji:
1) tradicionalnim jedem dodamo nenavadne začimbe;
2) zamenjamo običajne sestavine za bolj eksotične (na primer namesto jabolka – mango ali ananas);
3) evropske jedi združimo z orientalskimi omakami;
4) recepte prilagodimo z lokalnimi sestavinami.

Avtorica in fotografija: Erika Horvat