KINO NA PROSTEM: ZVEZDA JE ROJENA, 29. avg 2020

Vabljeni na festival Slovo poletju, katerega tretji večer, v soboto 29. avgusta 2020, je letos v znamenju filmskih zvezd!

V septembru 2019 smo na Klubu litijskih in šmarskih študentov v sodelovanju z ZKMŠ Litija in ob finančni pomoči Občine Litija ter MC Litija začel s filmsko zgodbo, ki jo je Litija že dolgo čakala. Odlični odzivi gledalcev so poskrbeli za odlično vzdušje in potrditev, da je bil ves vložen trud poplačan. Zgodbi pa je nenadoma sledil hud preobrat – zadnjo projekcijo filma je ustavil koronavirus, ki je kinodvorane po Sloveniji in tudi svetu, pustil samevati.    

V iskanju alternativnih možnosti, da bi Litijanom ponudili vsaj nekaj kulture, smo ponovno združili moči s Kulturnim centrom Litija, Občino Litija in Mladinskim centrom Litija in skupaj oblikovali tretji, filmski večer tradicionalnega in večletnega festivala Slovo poletju.   

Ob zeleni luči NIJZ-ja lahko končno povabimo na edinstveno izkušnjo, ki je Litija že dolgo ni videla: na kino pod zvezdami, kjer si bomo pogledali večkrat nagrajeni film Bradleyja Cooperja Zvezda je rojena. Predvajanje bo v soboto, 29. avgusta 2020, na ploščadi pred Športno dvorano Litija, z začetkom ob 20.30.

Vstop je brezplačen, a je potrebno dvigniti vstopnico, kar lahko storite na Klišeju ali na TIC Litija. Vstopnice so posamične za vsak dan, zato ob dvigu povejte, za kateri večer želite vstopnico. Brez karte vstop ne bo mogoč. Sedišča so omejena, stojišč ni, zato predlagamo, da si čim prej zagotovite edinstveno filmsko doživetje!