Izmenjevalnica potaknjencev

V času korone, ko smo naše seje preselili v online prostor, smo aktivisti med seboj opažali kakšne lepe rastline nam krasijo sobe in tako prišli na idejo 1-dnevne izmenjevalnice potaknjencev sobnih rastlin ker vemo, da že ena sama rastlina poživi prostor in blagodejno vpliva na počutje poleg izboljševanja zraka v zaprtih prostorih. Svojo idejo smo nato delili z deležniki projekta #LIST in kaj kmalu je naša ideja prerasla v dogodek Dan za potaknjence.

Poleg osrednjega dogodka izmenjevalnice potaknjencev, ki je seveda potekala pod našim okriljem, se je istočasno izvedla še tako imenovana Klinika za potaknjence, na kateri je Jernej Cortese v sodelovanju z Društvom Lojtra udeležencem predal znanje kako skrbeti za sobne rastline, Stara šola Litija, trgovina z druge roke, ki je bila ustanovljena v okviru projekta #LIST, pa je vsem udeležencem in mimoidočim nudila lončke za rastline po akcijski ceni 0,5 €.

Udeleženci izmenjave potaknjencev so prinesli svoje sobne rastline, ki jih imajo v izobilju in v zameno v nov dom odnesli rastline, ki so jih priskrbeli drugi udeleženci, zraven pa so se še naučili kako za njih skrbeti in jih opremili z rabljenimi, a za njih novimi, lončki.

Dogodek je del aktivnosti projekta Litijski inkubator za skupnost in trajnost #LIST, katerega sofinancira Ministrstvo za javno upravo.