Trajnostni izziv #ZaZemljo

V mesecu aprilu, ko beležimo Svetovni dan Zemlje, smo izvedli prav poseben trajnostni izziv, v katerem smo pozvali na majhne korake, spremembe v pravo smer v svetu trajnostnega načina življenja, kjer lahko hitro prevlada mentaliteta »vse ali nič«. 

Mnogokrat pozabljamo na pomembnost majhnih korakov in tako imenovanega učinka snežne kepe. Točno v ta namen smo Klišejevci v aprilu pripravili mesečni trajnostni projekt #ZaZemljo, ki vsebuje izzive, razdeljene na osem različnih, a povezujočih se vidikov trajnosti: hrana, transport, voda, energija, manj odpadkov, naravno, okolju prijazno ter lokalno.

Udeleženci so si iz prej omenjenih kategorij izbrali poljubne ključnike in z njihovo pomočjo opravili izziv ter tako po- in dokazali, da se z veliko majhnih korakov doseže velike spremembe.

Vsi udeleženci so prejeli tudi trajnostno nagrado – bon “nekaj zate & za zemljo”, v vrednosti 10 €, katerega lahko vnovčijo v trgovini z druge roke Stara šola Litija.

Aktivnost je del projekta #LIST, katerega sofinancira ministrstvo za javno upravo ter del projekta SkrbZaJutri se začne danes.