Preizkus trenerjev MSS 2020

V petek, 21.8.2020 se je naša strokovna mladinska sodelavka Erika udeležila preizkusa kandidatov in kandidatk za bazen trenerjev Mladinskega Sveta Slovenije, na študentskem kampusu v Ljubljani.

foto: Dominik Derenčin, MSS

Poleg sedmih udeležencev je tudi sama izvedla 25-minutno delavnico, njena tema pa je bila pridobivanje prostovoljcev.

Najprej je predstavila nekaj teorije in z njo načrt pridobivanja prostovoljcev ter vodila za izdelavo le-tega, nadaljevala je s skupinsko aktivnostjo “letaki”, kjer je udeležencem predstavila raznovrstne letake prostovoljskih organizacij in jih spodbudila k debati kaj jih najbolj pritegne pri letakih in tudi kaj jih morebitno odvrne. Cilj aktivnosti je predstavitev dejstva, da imamo ljudje različne poglede na svet in da ni univerzalnega načina kako pridobiti novih prostovoljcev pač pa da lahko le po svojih najboljših močeh približamo naše delo potencialnim novim prostovoljcem.

Aktivnost letaki; foto: Dominik Derenčin, MSS

Delavnico je nadaljevala s predstavitvijo strategij pridobivanja prostovoljcev ter jo podkrepila z aktivnostjo v parih “intervjuji prostovoljcev”, kjer je ena oseba v paru predstavljala organizacijo, druga pa potencialnega prostovoljca te organizacija, z dodatnim trikom – potencialni prostovoljec ali prostovoljka je težavna oseba, ki želi v organizacijo uvesti spremembe, ki niso v skladu z delovanjem omenjene organizacije. Po končani aktivnosti je spodbudila skupinsko debato ter refleksijo, kjer so udeleženci povedali svoje vtise, občutke, načine komunikacije ter rezultat intervjuja.

Držimo pesti, da ji uspe se uvrstiti v bazen trenerjev ter tako nam kot vam, ostalim organizacijam, nuditi svoje trenerske usluge.