Nagradni natečaj za mlade: VIRUS KREATIVE / Kulturni šok 2020

Letos je prav posebno leto. Leto, ko se nič ne sme dogajati, a se v nas dogaja toliko. A če se spomnimo na renesančnega Dekamerona, ki je nastal v času kuge – takšni časi so pravzaprav časi pripovedovanja zgodb. Karantena naj odpre vaše ustvarjalne ume, naj se piše, riše, fotografira. Naj se v času fizične karantene odpre svoboda ustvarjalnost.

Natečaj je namenjen članom Kluba litijskih in šmarskih študentov. (Če nisi, lahko to enostavno postaneš tudi preko spleta: https://bit.ly/3eC9JZj). Se pravi, gre za DIJAKE in ŠTUDENTE iz občine Litija in občine Šmartno pri Litiji. Področja sodelovanja: karkoli. Naj forma ne meji tvoje vsebine. Naj naštejemo nekaj področij za navdih: fotografija, literarno besedilo (epika, lirika, dramatika), grafika, likovno ustvarjanja itd.

Pogoji sodelovanja so: Članstvo v Klubu Kliše, ki si ga lahko urediš tudi v času poteka natečaja preko spleta. Članstva ne rabiš dokazovati, ampak ga preverimo sami v naši bazi članov. Pravočasna oddaja izdelka na klub.klise@gmail.com s pravilno označeno zadevo v mailu. Oddaja izdelka (ali izdelkov) s katerega koli področja ustvarjanja, ki pa je bilo ustvarjeno v času karantene. Sodelovanje velja kot enkratno, ne glede na to, ali pošlješ enega ali več izdelkov. S sodelovanjem se strinjaš z javno objavo tvojega izdelka in posredovanih podatkov. Na natečaju ne smejo sodelovati člani upravnega odbora Kluba litijskih in šmarskih študentov in zaposlena v društvu.

Kako sodeluješ? Svoj izdelek pošlji do 12. 12. 2020 na naslov klub.klise@gmail.com ali fizično po pošti na Kliše, Valvazorjev trg 8, 1270 Litija. Lahko pa nam ga tudi sam pustiš v nabiralniku. Zadevo označi takole: ZADEVA: NATEČAJ VIRUS KREATIVE. Pripiši tudi svoje podatke: naslov izdelka, ime in priimek, starost in smer študija ter domači naslov. *Če želiš, je priporočljivo, da dodaš tudi opis izdelka (opišeš kontekst nastajanja, poanto, dodaš izvorni navdih, opišeš tehniko itd.).

Z oddajo izdelka se strinjaš z uporabo tvojih podatkov za namen razglasitve sodelujočih ter javno objavo tvojih izdelkov in podatkov v virtualni in (ko bo možno) fizični razstavi (z izjemo naslova, ki služi le za posredovanje nagrade).

Kaj pa nagrada? Natečaj je nagradni, a brez kakšnih komisij, ki bi veleumili o vrednosti prispevkov in oddajali sofisticirane komentarje, kjer o razmišljanju avtorja vedo več kot avtorji sami. Nagrado namreč ob zaključku natečaja prejmejo VSI, ki so sodelovali. Nagrada bo simbolična in jo boste sodelujoči prejeli po pošti.

Kaj pa razstava? Vse prejete izdelke bomo razstavili v virtualni razstavi. Nekoč, ko bo mogoče, pa še fizično. Ampak obljubljali kdaj, pa raje ne bi.

Kreativna donatorja Najlepše se zahvaljujemo za donacijo Knjižnici Litija in Stari šoli Litija, ki sta poskrbeli, da mladi lokalni ustvarjalci prejmete trajnostna in navdihujoča darila!

Projekt Kulturni šok je sofinanciran s strani Občine Litija, preko Razpisa za kulturo.