BREZPLAČNA UČNA PROMOČ in INŠTRUKCIJE

Šolanje se nadaljuje na daljavo. Zavedamo se, da situacija ni lahka za nikogar. V prvi vrsti ne za učence in dijake, pa tudi ne za učitelje in starše. Še posebej občutljivi so učenci nižjih razredov, ko samostojno delo sploh ni možen način dela. Pa tudi starejšim učencem in srednješolcem situacija ne prizanaša – online predavanja so, ne glede na to, koliko se učitelj trudi, preprosto omejena z metodami, časom, samim kanalom. Da ne omenimo, kako zelo je skrčena komunikacija, ki se oži na monolog, saj je z večjim številom učencev/dijakov preko videokonference zelo težko delati. Klišejevi inštruktorji smo se odločili, da prihajamo na pomoč. Podobno, kot smo v prejšnjem valu pripravljali gimnazijce na maturo, tokrat ponujamo BREZPLAČNO UČNO POMOČ. Ne gre za nadomestilo učiteljeve razlage, ampak za zapolnitev praznih mest tam, kjer je zvok online razlage mogoče prekinil, kjer je težko razložiti posameznemu učencu, tako kot je bilo to mogoče v razredu, kjer preprosto zmanjka časa za ponovno razlago in kjer je tudi učencem na daljavo težje povedati, česa še ne razumejo.

Komu je učna pomoč namenjena? Vsem osnovnošolcem, srednješolcem iz Litije in Šmartna pri Litiji, ki bi potrebovali ponovno razlago, pomoč pri usvajanju določene snovi itd. Brezplačno za vse. Od prvega razreda OŠ pa do maturantov. Tudi inštrukcije potekajo online. Na voljo so inštrukcije slovenščine, matematike, fizike, kemije, angleščine in nemščine. Inštrukcije so poglobljeno individualno delo in je bolj usmerjeno v celostno, običajno dolgotrajnejše delo, zato so tudi plačljive. Cena inštrukcij za člane je 10 €/45 min. Več info in vsi kontakti inštruktorjev: https://bit.ly/3eDQIpj.

Ok, kako pa vem, ali naj koristim (ali moj otrok rabi) brezplačno učno pomoč ali inštrukcije? Predlagamo, da se z inštruktorjem dogovorita najprej za brezplačno učno pomoč, kjer bosta skozi delo ugotovila, ali bi bile glede na (ne)znanje bolj smiselne inštrukcije ali pa nadaljujeta z učno pomočjo še naprej.

Kdo pa izvaja vse to? Izvajalci brezplačne učne pomoči in inštrukcij so naši inštruktorji, ki jih že poznate. Vsi so strokovno podkovani in prihajajo iz stroke, ki jo pokrivajo: študentka pedagoške matematike, magistrski študentje fizike, angleščine, nemščine, slovenščine, farmacije in razrednega pouka. Polni znanja, ki komaj čaka, da se deli z vami.

Ok, si za akcijo? Piši na klise.klub@gmail.com ali danijela.s@klise-klub.si in opredeli, kakšne vrste pomoč rabiš, v kateri razred/letnik hodiš, za kateri predmet in snov. Podali ti bomo kontakt ustreznega inštruktorja, s komer se individualno zmenita za nadaljnje delo. Vabljeni, da se opogumite tudi starši učencev nižjih razredov.

Če je kdaj čas, da stopimo skupaj, je to zdaj.