Začetek leta 2014 – 2015

Klub litijskih in šmarskih študentov – KLIŠE tudi ob začetku letošnjega novega šolskega in študijskega leta odpira svoja vrata ter s tem vabi dijake in študente lokalnega okoliša k članstvu.

Vendar tudi med poletnimi meseci klišejevci nismo mirovali. Med najbolj odmevnimi projekti letošnjega poletja je bila mednarodno mladinska izmenjava Let’s learn from each other (Učimo se drug od drugega), financirana s strani sredstev Evropske unije. Izmenjava je potekala zadnji teden avgusta v Ponovičah ter je bila namenjena mladim od 15 do 19 let ter voditeljem. 24 udeležencev je prišlo iz Italije, Bolgarije, Slovenije in Latvije. Med seboj smo se učili o temah kot so vodenje projektov, šport, nenasilna komunikacija, reševanje konfliktov in samooskrba oz. permakultura. Več o permakulturi in urbanih vrtovih smo izvedeli na organiziranem izletu v Litijo, kjer smo si ogledali tudi Mladinski center (MC) Litija in prostore Klišeja, vrtove obeh organizacij ter skupnostne sadovnjake društva SloMo. Na MC Litija nam je prostovoljka Evropske prostovoljne službe (EVS) predstavila tudi program omenjene organizacije. V tednu, ki smo ga preživeli skupaj, smo kampirali v šotorih, živeli z naravo ter med drugim imeli omejen dostop do interneta. Vse te navidezne omejitve pa so očitno spodbudile večjo socializacijo mladih. Ob večerih smo se pogostili z dobrotami in predstavitvami kultur različnih držav ter se ob prijetnem ognju spoznavali in družili. Poslavljanje je bilo zelo čustveno, a smo že pripravili načrt kako se bomo srečali in učili drug od drugega tudi v prihodnje.

Tudi v tem študijskem letu se bo KLIŠE trudil za zanimivo dogajanje ter nudil različne možnosti preživljanja prostega časa s športnimi dogodki, zabavami, filmskimi večeri, četrtkovimi čajankami, izobraževalno-zabavnimi sobotami (KIZS), gledališko predstavo, pestrim pustnim dogajanjem in še več. Na naši spletni strani ter na facebook strani bomo objavljali tekoča dogajanja ter projekte, ki bodo zaznamovali prihajajoče jesenske dni.

Med najbolj odmevnimi dogodki jeseni pa bo, seveda tudi letošnje leto, tradicionalni Halloween party. 25.10.2014 od 22:00 do 05:00 v Športni dvorani Pungrt Šmartno pri Litiji nas bodo s house glasbo zabavali Mc Dj Berny, Lady M in DJ Sinart + DJ SYLVAIN ter s plesom v noro zabavo popeljali člani plesne skupine Naughty by nature. Ker bo letošnjo zabavo zaznamovala tudi 5. obletnica delovanja skupine za oblikovanje zabav, bo za vse žurerje do 23. ure brezplačen welcome drink. Tudi letošnjo zabavo bomo popestrili z neon dodatki, najbolj izvirne maske za noč čarovnic pa bodo bogato nagrajene. Vstopnina 1€ je v preprodaji na voljo za vse člane, na dan zabave je vstopnina za vse 5€.

Ob tem vse dijake in študente upravne enote Litija pozivamo, da v času uradnih ur v ponedeljek, sredo ali petek, med 17.00 in 20.00 uro, prinesete potrdilo o šolanju ter s tem postanete član KLIŠE-ja, članstvo še naprej ostaja brezplačno. Vse dodatne informacije so vam na voljo v prostorih kluba KLIŠE v času uradnih ur ter na naši facebook strani ter spletni strani.

Anamarija Kamin