CO-WORKING LITIJA/ŠMARTNO – Razvojni center Srca Slovenije

Ste oseba (poznate koga), ki bi rada ustvarila nekaj novega v svojem lokalnem prostoru?

Oseba z idejo, katero želi realizirati, produkt s katerim želi osvojiti trg, storitev z inovativnimi vsebinami ter potrebuje malo pomoči. Na Razvojnem centru Srca Slovenije iščemo podjetne osebe, z namenom da osnujemo močno podjetniško in turistično mrežo, ki bi pomagala posameznikom, manjšim podjetjem, kmetom in rokodelcem na področju razvoja, povezovanja, pridobivanja razvojnih sredstev in izobraževanja ter tudi pri reševanju vsakodnevnih ovir in izzivov.

Ideja je  Co-working prostor, v katerem bi ponudili prostore podjetnim posameznikom in skupinam, ki potrebujejo manjši prostor za svoje delovanje. Poskrbeli bi za izobraževanja, predavanja, druženja in podjetniško usmerjene dogodke. Zainteresirane za vstop v prostore Co-working, prosimo, da nas kontaktirate, saj bo ideja mnogo hitreje realizirana ob vaši podpori. Če ste takšna oseba, oz. poznate takšno osebo, nas kontaktirajte preko maila gregor.bercon@razvoj.si ali na telefonsko številko 031-296-543.

Več o projektu:

Projekt je namenjen za razvoj mladih, malih in mikro podjetij. Ustvarjamo podjetniški prostor, kjer se bodo lahko podjetja povezovala med seboj, skupaj razvijala, si pomagala na trgu dela in kadrih. Podjetje ali podjetnik posameznik, ki bi pristopilo k programu Co-working, bi dobil manjši prostor za svojo dejavnost, kjer bi imel na voljo vse potrebno za poslovanje ter možnost uporabe skupnih prostorov in večje sejne sobe. Na skupaj bi poskusili širiti bazo strank, svojih storitev, produktov itd. (podobno kot BNI- Business Network International), delali analize napredovanja podjetja (podjetniški načrt, kje so težave, izzivi, kako jih rešiti…) itd. Želimo povezati obstoječe in nove turistične ponudnike, mlade, kmete, rokodelce, aktivne starejše in druge posameznike, jih motivirati, da v turizmu prepoznavajo podjetniške priložnosti. Povezati vsebine v privlačne turistične produkte, odkrivanja narave in kulture, gastronomije ter vključiti izjemno bogastvo narave in rokodelskih veščin. V prostorih Co-workinga bi se mesečno dobivali, se med seboj povezovali, razvijali nove ponudbe, pridobivali nova potrebna znanja in poročali o svojem razvoju in težavah, katere bi skupaj reševali. Občini Litija in Šmartno pri Litiji, kot skupna turistična destinacija, stremita k trajnostnemu, zelenemu turizmu z lokalnimi vsebinami in znanji. V okviru Zelene sheme slovenskega turizma sta pridobili bronasti znak Slovenia Green, ki prispeva k večji prepoznavnosti na domačem in tujih trgih, kar je dodana vrednost za vse turistične ponudnike na tem območju.

Več info:

predstavitev projekta co-workin in turizma vprašalnik – smer podjetništva